Ek Stonewash täljd & oljevaxad yta
180 mm bred parkett

82.50 € / m2

Trinity parketten har en vacker täljd ekyta som är ytbehandlad med Osmo Colors hårdvaxolja. Ekytan är mycket varm och behaglig att gå på. Golvet monteras flytande med sin kvalitativa klickspont. Parkettgolvet fås även med en traditionell slät yta som är lätt borstad. Trinity 180 mm parketten kan kombineras med den bredare 255 mm parketten.

TRINITY™ KLICKPARKETT

Vi presenterar vår uppdaterade version av Trinity™ klickparkett. Efter lanseringen av vår första Trinity™ klickparkett år 2013 är det nu dags att presentera en ny, förbättrad version. Vår nya 18 cm breda Trinity™ parkett tillverkas med samma formstabila träfiberstomme som vår nya 25,5 cm breda Trinity™ XXL -parkettplanka. Vi har valt att samtidigt uppdatera den 18 cm breda versionen så att både 18 och 25,5 cm breda parketterna skall gå att sammanfoga i samma golv. Nu är det alltså möjligt att kombinera både 18 och 25,5 cm breda Trinity™ brädor i samma golv.

Trinity™ parkettens stora fördel är att den inte behöver limmas i underlaget utan att golvet monteras flytande. Den kvalitativa klickparketten gör att monteringen är både enkel och snabb. För den som önskar går det naturligtvis att limma parketten direkt på underlaget, på samma sätt som Trinity™ plankan.

Trinity™ parketten kan läggas på både el- och vattenburen golvvärme. Trinity™ är en lamellparkett, det vill säga att parketten är sammansatt av tre olika lager: överst 3,4 mm slitstark massiv ekyta som limmas på en formstabil träfiberstomme samt ett furufanerbotten. Parketten är 14 mm tjock, bredden är 180 mm och längden är 2,2 meter.

UNIK HANDTÄLJD EKYTA

Trinityparkettens täljda ekyta borstar och oljevaxar vi själva i Vasa, Finland. Den täljda ytan gör Trinity™ parketten alldeles unik. Ytan är mycket behaglig för fötterna - vi rekommenderar att man prövar på att gå barfota på golvet. Den täljda ytan är också enastående vacker, då varje planka är helt unik. Den täljda ytan är precis lagom mycket patinerad.

Golvets slittålighet är i en klass för sig. Den slitstarka täljda ytan lämpar sig både för privatbruk och för offentliga utrymmen. Ju mera golvet slits desto mera framhävs dess karaktär. Golvets yta förnyas lätt med hjälp av Osmo Colors skötselolja.

Den täljda ytan kan naturligtvis slipas, men vi rekommenderar att man inte slipar golvet för då blir ytan slät. Tanken är att patineringen på golvytan förstärks i takt med golvets användning. Om golvet får skador eller repor så kan de åtgärdas med hjälp av Osmo Colors skötselolja. Golvet är lätt att rengöra med hjälp av Osmo Color Golvsåpa.

Slipyta 3,4 mm
Tjocklek 14 mm
Bredd 180 mm
Längd 2200 mm
Konstruktion Klickparkett med ekyta, formstabil träfiberstomme och furufanerbotten
Montering Golvet läggs flytande utan lim, parketten kan också limmas fast i underlaget
Golvvärme Golvet lämpar sig för både el och vattenburen golvvärme
Ytbehandling Osmo Color hårdvaxolja

INSTALLATION AV TRINITY™ PARKETTGOLV

Trinity™ parketten är enkel och snabb att montera. Parkettbrädorna sammanfogas med varandra genom den behändiga klicksponten och inget lim behövs till detta. Golvet läggs, tillsammans med ett undergolv, direkt på det fasta underlaget. Som underlag fungerar alla torra, fasta underlag så som betong, gjutet gipsgolv, gips- och spånskiva samt gammal parkett, laminat och plastmatta. Underlaget behöver vara tillräckligt jämt och stabilt, därför går det inte att lägga golvet på till exempel en gammal parkett som är i dåligt skick innan underlaget har blivit utjämnat.

Under parketten behövs ett lämpligt undergolv. Om Trinity™ parketten monteras direkt på betong eller gjutet gipsgolv så rekommenderar vi PARADOR Duo-Protect undergolv. Om golvet läggs på så kallade torra underlag, så som gipsskiva, träskiva, gammal parkett eller plastmatta så rekommenderar vi PARADOR Uno-Protect undergolv. När du beställer Trinity™ golv, kom ihåg att även beställa lämpligt undergolv.

Trinity™ parketten kan monteras 10 meter i längdriktning och 8 meter i breddriktning. Mellan parketten och väggen ska det alltid lämna minst 10 mm rörelsefog. Om du vill lägga golvet på större ytor, ta kontakt med kundbetjäningen för mera information.

Trinity™ parketten kan monteras tillsammans med både vattenburen och el golvvärme. Läs alltid igenom de medföljande läggningsanvisningarna innan golvläggningen påbörjas. Kundbetjäningen hjälper gärna till med alla tekniska frågor gällande Trinity™ golv.

RENGÖRING OCH SKÖTSEL AV TRINITY™ GOLV

Trinity™ golvet är ett färdigt patinerat golv tack vare sin täljda ekyta. Golvet är tåligt för slitage, så som skador eller repor, då den redan patinerade ytan gör att slitage nästan inte syns. Trinitygolvens utseende förbättras med tiden då repor och skråmor förstärker den patinerade ytan.

Vi oljar Trinity™ golvet tre gånger med Osmo Color hårdvaxolja innan golvet levereras åt vår kund. Hårdvaxoljan gör golvet tåligt och enkelt att hålla rent. Golvet rengörs genom att man moppar det tillsammans med Osmo Color Golvsåpa. Det här rengöringsmedlet är ämnat för oljevaxade parketter och trägolv. Rengöringsmedlet innehåller en liten mängd olja som upprätthåller golvets yta och sköter om träet, vilket fördröjer behovet av skötseloljning.

En av Trinitygolvets bästa egenskaper är att golvet aldrig behöver slipas, för då blir golvet slätt. Tanken med den täljda ytan är att golvet får slitas och patineras med åren. Om golvet med tiden börjar se slitet ut eller det blir svårt att rengöra det så är det dags för en skötseloljning. Först ska golvet tvättas grundligt. Då golvet har torkat breds ett tunt lager färglös skyddsvax ut över golvet (Osmo Color 3062 matt hårdvaxolja för trägolv). Om golvet är mycket slitet (till exempel i offentliga utrymmen), kan golvet först behandlas med det ursprungliga oljevaxet med färg och därefter oljas med det färglösa skyddsvaxet. Skötseloljningen kan man enkelt göra själv. Vid behov ta kontakt med oss för närmare information.

Om det har kommit fettfläckar på golvet kan dessa avlägsnas med hjälp av polerduk och Osmo Color Rengöringsspray. Golvet kan också enkelt rengöras på större ytor med hjälp av en polermaskin och vit (lätt smuts), röd (fet smuts) eller brun (extremt smutsigt golv) polerrondell. För hemmabruk räcker det vanligtvis med den vita eller röda rondellen. Den bruna rondellen används till exempel för golv i offentliga utrymmen som behöver en grundlig städning innan det skötseloljas.

Om golvet får en mycket besvärlig fläck som inte går bort, går det enkelt att tälja bort fläcken från ytan tills du får fram rent trä igen. Olja sedan den täljda ytan på samma sätt som golvet annars oljas. Täljningsredskap och instruktioner kring täljningen får du från vår kundbetjäning.